Викладіть скибочки на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
10 липня 2015
«Капрезе», «Цезар», «Грецький» … навіть класичні рецепти вимагають час від часу редактури. Комусь припаде до душі нова версія, а хтось після довгих експериментів заново відкриє для себе смак давно знайомого страви. Озброюємося великими тарілками і ложками: в наших салатах калорій трохи, так що можна дозволити собі подвійну порцію!
Кобб з лососоем
На 4 порції // Час приготування 30 хвилин
- 300 г філе лосося (або будь-який червоної риби)
- 1 ч.л. оливкового масла
- 3 скибочки бекону з індички
- 1 великий качан салат латук або ромен
- ¾ чашки помідорів-чері (або будь-яких інших томатів, порізаних кубиками)
- 2 відварених яйця
- 1 невелика авокадо
- сіль
Для заправки:
- 1 ст.л. винного оцту
- 3/4 ч.л. діжонськой гірчиці
- 1/2 ч.л. цукру
- сіль
- 3 ст.л. оливкового масла
- мелений чорний перець
- Розігрійте духовку до 200 градусів. За допомогою кулінарної кисті змастіть філе риби оливковою олією і злегка приправити сіллю. Готуйте близько 10 хвилин. Остудіть (ви можете приготувати рибу напередодні вдень і зберігати в холодильнику в герметичному контейнері).
- У цей час приготуйте бекон, підсмаживши до апетитною скоринці на сковороді протягом 5 хвилин. Викладіть скибочки на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. Як тільки бекон охолоне, покришите його руками на невеликі шматочки.
- Для соусу змішайте в одній мисці оцет, гірчицю, цукор, і сіль. Віночком збивайте масу, поступово вливаючи оливкова олія. поперчіть.
- У глибокій мисці змішайте нарізані або порвані листя салату з 1 ст.л. соусу, після чого викладіть їх на велике плоске страва. Помідори змішайте з 2 ч.л. соусу. Розберіть рибу на шматочки, яйця і авокадо поріжте на невеликі кубики.
- Викладіть всі інгредієнти рядами поверх листя салату. Що залишився соус подайте в окремій ємності.
В одній порції: 409 ккал, 31 г жиру, 9 г вуглеводів, 25 г білка, 5 г клітковини, 468 мг натрію
класика. Цей салат – гордість американської кухні, незважаючи на простоту і доступність рецепта. Назва салат отримав на честь свого творця Боба Кобба, власника ресторану Derby Braun. Голодний кухар з нехитрого набору продуктів спорудив собі обід: на одній тарілці виявилися шматочки відвареного яйця, салатні листя, селера, авокадо, помідор, шматочки відвареної курячої грудки і сир з блакитною пліснявою. Заправка на основі оливкового масла і гірчиці доповнила авторський рецепт. Шефу салат сподобався, і він включив його в меню ресторану.
різновид Shape. Пропонуємо виключити з рецепту жирний сир, а курку замінити на лосось, додавши страві щедру порцію корисних омега-кислот.
Цезар з йогуртовій заправкою
На 4 порції // Приготування 12 хвилин (+ 20 хвилин витримати до подачі)
- 2 невеликих капустини калі (можна замінити великим пакетом шпинату)
- 1/2 чашки крутонов з легкого хліба
- 1/4 чашки тертого пармезану
Для заправки:
- 1/4 чашки 2% -ого грецького йогурту
- 2 ст.л. свіжого лимонного соку
- 1 ст.л. оливкового масла
- 1,5 ч.л. діжонськой гірчиці
- 1 ч.л. вустерширського соусу
- 1 подрібнений зубчик чесонка
- мелений перець і сіль
- Приготуйте заправку, змішавши глибокій чаші все інгредієнти до однорідності.
- Викладіть в чашу з соусом листя капусти, порвавши їх на шматочки, або шпинату і перемішайте руками, щоб листя стали м’якше і ніжніше. Відставте в сторону приблизно на 20 хвилин.
- Додайте половину грінок і пармезану до листя і перемішайте. Розкладіть салат на порційні тарілки і прикрасьте сухариками і сиром.
В одній порції: 158 ккал, 8,5 г жиру, 14 г вуглеводів, 9 г білків, 2,5 г клітковини, 375 мг натрію
класика. Походження салату, з яким за популярністю навряд чи зрівняється будь-яке інше страва, по законам кулінарного жанру оповите таємницями і легендами. Найправдивішої з них здається історія про американського кухаря італійського походження Цезаря Кардіні, власника ресторану Caesar’s Place. Саме він, придумав простий салат з доступних інгредієнтів – листя ромена, сиру і сухариків з оригінальною заправкою. Причому, в оригінальному дрессингів було досить багато інгредієнтів, але не було анчоусів, які пізніше стали чи не найбільш важливим складовим соусу.
версія Shape: лиття калі або шпинату – це фантастична доза необхідних мікроелементів, а заправка на основі йогурту позбавляє це страва зайвих калорій, але не смаку!
Панцанелла з питою
На 4 порції // Час приготування 15 хвилин (плюс 10 хвилин витримати до подачі)
- 600 г помідорів, порізаних на дольки
- сіль
- 120 г піти
- 1/2 довгого огірка, очищеного від насіння і порізаного кубиками
- 1/3 чашки оливок Каламата
- 1/2 невеликої червоної цибулини, нашаткованої
- 60 г фети.
- великий пучок м’яти
Для заправки:
- 1/4 чашки свіжого лимонного соку
- 3 ст.л. оливкового масла
- 2 ст.л. білого винного оцту
- 1,5 ч.л. меду
- сіль, мелений чорний перець
- 1. Викладіть помідори в друшляк, присипте сіллю, помістіть над мискою і залиште на 15 хвилин, щоб стік зайвий сік.
- 2. У духовій шафі або на сковороді підсушіть пиита, розламавши її на невеликі шматочки.
- 2. Приготуйте заправку, збивши вінчиком всі інгредієнти.
- 3. 4 ч.л. соку помідорів вилийте в глибоку миску з остигнула питою, перемішайте і залиште на 10 хвилин.
- 4. Викладіть помідори в страва, додайте огірки, оливки, цибуля, покришите половину фети. Додайте більшу частину листя м’яти, дрібно порвавши їх руками. Перемішайте і розкладіть по порційних тарілках, прикрасьте фетою і м’ятою.
В одній порції: 343 ккал, 21 г жиру, 33 г вуглеводів, 6 г білка, 3 г клітковини, 614 мг натрію
класика. Панцанелла (італ. Panzanella) – тосканський овочевий салат, популярний в літній час. Головні інгредієнти страви – черствий хліб, розмочений у суміші води і оцту і стиглі помідори. Однак, це те саме страва бідняків в яке при бажанні можна додати ще тисячу і один інгредієнт: в деяких регіонах Італії до помідорно-хлібної суміші додають селеру, огірки, рідше сир і оливки.
різновид Shape: Простий хліб замінимо на піту, що не містить здоби. Салат вийде не менш смачним, але трохи менш калорійним.
Салат з куркою Баффало
На 4 порції // Час приготування 28 хвилин
- 2 курячих грудки без шкіри (приблизно по 220 г кожна)
- 2 ч.л. оливкового масла
- ¼ чашки будь-якого гострого соусу
- Сіль, мелений перець
- 2 ч.л. несолоного вершкового масла, розм’якшеного
- 1,5 ч.л. меду
- ¼ ч.л. яблучного оцту
- 6 чашок листя салату латук
- 1/2 чашки стебел селери, нарізаних
- 40 г сиру з блакитною пліснявою
Для заправки:
- 1/3 чашки сколотин
- 2 ст.л. легкого майонезу
- 1 ст.л. яблучного оцту
- 1 ч.л. меду
- 1 зубчик часнику, подрібнений
- 2 ч.л. зеленого цибулі, нашатковану + ще трохи для сервірування
- сіль, мелений чорний перець
- Акуратно надріжте курячі грудки, щоб вони вийшли рівномірної товщини. За допомогою кулінарної кисті змастіть курку оливковою олією. Посоліть, поперчіть.
- Нагрійте сковороду гриль на середньому вогні. Обсмажте курку до готовності приблизно по 4 хвилини з кожного боку. Перекладіть її на дерев’яну дошку і накрийте листом фольги. Залиште на 5 хвилин.
- Тим часом приготуйте соус «Баффало»: змішайте гострий соус, вершкове масло, мед, оцет.
- Щоб приготувати заправку для салату з’єднаєте в глибокій мисці сколотини, майонез, оцет, мед, часник і цибулю. Посоліть і поперчіть. Викладіть в миску з соусом листя салату і селеру. Перемішайте і розкладіть по 4 порційних тарілках.
- Курячі грудки наріжте на шматочки товщиною в 2 см поперек волокон і викладіть в миску з соусом «Баффало». Перемішайте. Розкладіть курку по тарілках, зверху покришите сир і посипте зеленою цибулею.
- В одній порції: 255 ккал, 12 г жиру, 9 г вуглеводів, 27 г білка, 2 г клітковини, 790 мг натрію
класика. Курячий салат присутній в будь-якій кухні світу. Або майже в будь-який. З солоними огірочками або шинкою, картоплею або салатним листям, майонезной або гірчичною заправкою … Варіантів тисячі. Як правило, це ситне і досить калорійне страва.
різновид Shape. Відварене куряче м’ясо замінимо на філе, приготовані зі знаменитим соусом Баффало. Це додасть аромату салату, а нам дозволить «заощадити» калорії на заправці – в цьому випадку можна зробити досить нейтральний соус на основі сколотин.
3 нових заправки для салатів
Все просто: завантажте всі інгредієнти заправки в блендер і збийте до однорідної маси. Інгредієнти розраховані на 1 – 1,5 чашки соусу. на порцію салату вам знадобиться 2 столових ложки. Зберігати соус можна в скляній тарі від 1 до 3 днів в холодильнику.
Томатно-часникова
¼ чашки оливкової олії, ¼ чашки червоного винного оцту, ¼ чашки петрушки, 1 помідор, 5 філе анчоусів, 2 зубчики часнику, 1 велика ложка каперсів
Лаймовий з кінзою
1 чашка листя кінзи, ½ чашки рослинного масла, ½ чашки соку лайма, 2 зубчики часнику, 1 невеликий гострий перчик (наприклад, халапеньйо), 1 ч.л. зіри, 1 ч.л. цукру, 1 ч.л. солі
перцевий
1 червоний болгарський перець, запечений і очищений від шкірки, ¼ чашки оливкової олії, 3 ст.л. оцту, 1 ч.л. копченої паприки, 1 ч.л. солі, мелений чорний перець за смаком.