Викладіть скибочки на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

10 липня 2015

«Капрезе», «Цезар», «Грецький» … навіть класичні рецепти вимагають час від часу редактури. Комусь припаде до душі нова версія, а хтось після довгих експериментів заново відкриє для себе смак давно знайомого страви. Озброюємося великими тарілками і ложками: в наших салатах калорій трохи, так що можна дозволити собі подвійну порцію!

Кобб з лососоем

На 4 порції // Час приготування 30 хвилин

  • 300 г філе лосося (або будь-який червоної риби)
  • 1 ч.л. оливкового масла
  • 3 скибочки бекону з індички
  • 1 великий качан салат латук або ромен
  • ¾ чашки помідорів-чері (або будь-яких інших томатів, порізаних кубиками)
  • 2 відварених яйця
  • 1 невелика авокадо
  • сіль

Для заправки:

  • 1 ст.л. винного оцту
  • 3/4 ч.л. діжонськой гірчиці
  • 1/2 ч.л. цукру
  • сіль
  • 3 ст.л. оливкового масла
  • мелений чорний перець
  1. Розігрійте духовку до 200 градусів. За допомогою кулінарної кисті змастіть філе риби оливковою олією і злегка приправити сіллю. Готуйте близько 10 хвилин. Остудіть (ви можете приготувати рибу напередодні вдень і зберігати в холодильнику в герметичному контейнері).
  2. У цей час приготуйте бекон, підсмаживши до апетитною скоринці на сковороді протягом 5 хвилин. Викладіть скибочки на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. Як тільки бекон охолоне, покришите його руками на невеликі шматочки.
  3. Для соусу змішайте в одній мисці оцет, гірчицю, цукор, і сіль. Віночком збивайте масу, поступово вливаючи оливкова олія. поперчіть.
  4. У глибокій мисці змішайте нарізані або порвані листя салату з 1 ст.л. соусу, після чого викладіть їх на велике плоске страва. Помідори змішайте з 2 ч.л. соусу. Розберіть рибу на шматочки, яйця і авокадо поріжте на невеликі кубики.
  5. Викладіть всі інгредієнти рядами поверх листя салату. Що залишився соус подайте в окремій ємності.

В одній порції: 409 ккал, 31 г жиру, 9 г вуглеводів, 25 г білка, 5 г клітковини, 468 мг натрію

класика. Цей салат – гордість американської кухні, незважаючи на простоту і доступність рецепта. Назва салат отримав на честь свого творця Боба Кобба, власника ресторану Derby Braun. Голодний кухар з нехитрого набору продуктів спорудив собі обід: на одній тарілці виявилися шматочки відвареного яйця, салатні листя, селера, авокадо, помідор, шматочки відвареної курячої грудки і сир з блакитною пліснявою. Заправка на основі оливкового масла і гірчиці доповнила авторський рецепт. Шефу салат сподобався, і він включив його в меню ресторану.

різновид Shape. Пропонуємо виключити з рецепту жирний сир, а курку замінити на лосось, додавши страві щедру порцію корисних омега-кислот.

Цезар з йогуртовій заправкою

На 4 порції // Приготування 12 хвилин (+ 20 хвилин витримати до подачі)

  • 2 невеликих капустини калі (можна замінити великим пакетом шпинату)
  • 1/2 чашки крутонов з легкого хліба
  • 1/4 чашки тертого пармезану

Для заправки:

  • 1/4 чашки 2% -ого грецького йогурту
  • 2 ст.л. свіжого лимонного соку
  • 1 ст.л. оливкового масла
  • 1,5 ч.л. діжонськой гірчиці
  • 1 ч.л. вустерширського соусу
  • 1 подрібнений зубчик чесонка
  • мелений перець і сіль
  1. Приготуйте заправку, змішавши глибокій чаші все інгредієнти до однорідності.
  2. Викладіть в чашу з соусом листя капусти, порвавши їх на шматочки, або шпинату і перемішайте руками, щоб листя стали м’якше і ніжніше. Відставте в сторону приблизно на 20 хвилин.
  3. Додайте половину грінок і пармезану до листя і перемішайте. Розкладіть салат на порційні тарілки і прикрасьте сухариками і сиром.

В одній порції: 158 ккал, 8,5 г жиру, 14 г вуглеводів, 9 г білків, 2,5 г клітковини, 375 мг натрію

класика. Походження салату, з яким за популярністю навряд чи зрівняється будь-яке інше страва, по законам кулінарного жанру оповите таємницями і легендами. Найправдивішої з них здається історія про американського кухаря італійського походження Цезаря Кардіні, власника ресторану Caesar’s Place. Саме він, придумав простий салат з доступних інгредієнтів – листя ромена, сиру і сухариків з оригінальною заправкою. Причому, в оригінальному дрессингів було досить багато інгредієнтів, але не було анчоусів, які пізніше стали чи не найбільш важливим складовим соусу.

версія Shape: лиття калі або шпинату – це фантастична доза необхідних мікроелементів, а заправка на основі йогурту позбавляє це страва зайвих калорій, але не смаку!

Панцанелла з питою

На 4 порції // Час приготування 15 хвилин (плюс 10 хвилин витримати до подачі)

  • 600 г помідорів, порізаних на дольки
  • сіль
  • 120 г піти
  • 1/2 довгого огірка, очищеного від насіння і порізаного кубиками
  • 1/3 чашки оливок Каламата
  • 1/2 невеликої червоної цибулини, нашаткованої
  • 60 г фети.
  • великий пучок м’яти

Для заправки:

  • 1/4 чашки свіжого лимонного соку
  • 3 ст.л. оливкового масла
  • 2 ст.л. білого винного оцту
  • 1,5 ч.л. меду
  • сіль, мелений чорний перець
  1. 1. Викладіть помідори в друшляк, присипте сіллю, помістіть над мискою і залиште на 15 хвилин, щоб стік зайвий сік.
  2. 2. У духовій шафі або на сковороді підсушіть пиита, розламавши її на невеликі шматочки.
  3. 2. Приготуйте заправку, збивши вінчиком всі інгредієнти.
  4. 3. 4 ч.л. соку помідорів вилийте в глибоку миску з остигнула питою, перемішайте і залиште на 10 хвилин.
  5. 4. Викладіть помідори в страва, додайте огірки, оливки, цибуля, покришите половину фети. Додайте більшу частину листя м’яти, дрібно порвавши їх руками. Перемішайте і розкладіть по порційних тарілках, прикрасьте фетою і м’ятою.

В одній порції: 343 ккал, 21 г жиру, 33 г вуглеводів, 6 г білка, 3 г клітковини, 614 мг натрію

класика. Панцанелла (італ. Panzanella) – тосканський овочевий салат, популярний в літній час. Головні інгредієнти страви – черствий хліб, розмочений у суміші води і оцту і стиглі помідори. Однак, це те саме страва бідняків в яке при бажанні можна додати ще тисячу і один інгредієнт: в деяких регіонах Італії до помідорно-хлібної суміші додають селеру, огірки, рідше сир і оливки.

різновид Shape: Простий хліб замінимо на піту, що не містить здоби. Салат вийде не менш смачним, але трохи менш калорійним.

Салат з куркою Баффало

На 4 порції // Час приготування 28 хвилин

  • 2 курячих грудки без шкіри (приблизно по 220 г кожна)
  • 2 ч.л. оливкового масла
  • ¼ чашки будь-якого гострого соусу
  • Сіль, мелений перець
  • 2 ч.л. несолоного вершкового масла, розм’якшеного
  • 1,5 ч.л. меду
  • ¼ ч.л. яблучного оцту
  • 6 чашок листя салату латук
  • 1/2 чашки стебел селери, нарізаних
  • 40 г сиру з блакитною пліснявою

Для заправки:

  • 1/3 чашки сколотин
  • 2 ст.л. легкого майонезу
  • 1 ст.л. яблучного оцту
  • 1 ч.л. меду
  • 1 зубчик часнику, подрібнений
  • 2 ч.л. зеленого цибулі, нашатковану + ще трохи для сервірування
  • сіль, мелений чорний перець
  1. Акуратно надріжте курячі грудки, щоб вони вийшли рівномірної товщини. За допомогою кулінарної кисті змастіть курку оливковою олією. Посоліть, поперчіть.
  2. Нагрійте сковороду гриль на середньому вогні. Обсмажте курку до готовності приблизно по 4 хвилини з кожного боку. Перекладіть її на дерев’яну дошку і накрийте листом фольги. Залиште на 5 хвилин.
  3. Тим часом приготуйте соус «Баффало»: змішайте гострий соус, вершкове масло, мед, оцет.
  4. Щоб приготувати заправку для салату з’єднаєте в глибокій мисці сколотини, майонез, оцет, мед, часник і цибулю. Посоліть і поперчіть. Викладіть в миску з соусом листя салату і селеру. Перемішайте і розкладіть по 4 порційних тарілках.
  5. Курячі грудки наріжте на шматочки товщиною в 2 см поперек волокон і викладіть в миску з соусом «Баффало». Перемішайте. Розкладіть курку по тарілках, зверху покришите сир і посипте зеленою цибулею.
  6. В одній порції: 255 ккал, 12 г жиру, 9 г вуглеводів, 27 г білка, 2 г клітковини, 790 мг натрію

класика. Курячий салат присутній в будь-якій кухні світу. Або майже в будь-який. З солоними огірочками або шинкою, картоплею або салатним листям, майонезной або гірчичною заправкою … Варіантів тисячі. Як правило, це ситне і досить калорійне страва.

різновид Shape. Відварене куряче м’ясо замінимо на філе, приготовані зі знаменитим соусом Баффало. Це додасть аромату салату, а нам дозволить «заощадити» калорії на заправці – в цьому випадку можна зробити досить нейтральний соус на основі сколотин.

3 нових заправки для салатів

Все просто: завантажте всі інгредієнти заправки в блендер і збийте до однорідної маси. Інгредієнти розраховані на 1 – 1,5 чашки соусу. на порцію салату вам знадобиться 2 столових ложки. Зберігати соус можна в скляній тарі від 1 до 3 днів в холодильнику.

Томатно-часникова

¼ чашки оливкової олії, ¼ чашки червоного винного оцту, ¼ чашки петрушки, 1 помідор, 5 філе анчоусів, 2 зубчики часнику, 1 велика ложка каперсів

Лаймовий з кінзою

1 чашка листя кінзи, ½ чашки рослинного масла, ½ чашки соку лайма, 2 зубчики часнику, 1 невеликий гострий перчик (наприклад, халапеньйо), 1 ч.л. зіри, 1 ч.л. цукру, 1 ч.л. солі

перцевий

1 червоний болгарський перець, запечений і очищений від шкірки, ¼ чашки оливкової олії, 3 ст.л. оцту, 1 ч.л. копченої паприки, 1 ч.л. солі, мелений чорний перець за смаком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *