Sun di gioia, giorgio armani beauty
Sun di Gioia, Giorgio Armani Beauty
У цьому ніжному флоріентальном ароматі з першого вдиху відчувається квіткова гіркоту ірисовою пудри, обрамлена чайно-бергамотового нотою з відтінком фрезії – чистим, «скрипучим», немов свежевиглаженное білизна. Поступово запах стає тепліше і глибше, але жвавості не втрачає. Парфюмеру вдалося зберегти баланс між солодкістю і свіжістю.
Крім чистоти проявляються запахи прогрітій сонцем шкіри і крему для засмаги з ароматом білих квітів і тропічних фруктів. Фінал м’який, ванільно-деревна насолода розслаблює, занурює в ледачу післяполуденні дрімоту.
L’Eau d’Issey Summer 2016, Issey Miyake
Літній випуск культової «Води» починається звичної пеніцилінових-морської темою оригінального L’Eau d’Issey, а потім раптом розкривається безмежним океаном, проливним дощем і штормом. Багаторазово підсилена доза Акватика розширює горизонт, розсовує все, що заважає огляду, – і залишаються лише вода і небо.
Коли вода трохи відступає, з’являються запахи тропічних фруктів. Вони не солодкі, а нібито заморожені або плавають в кришталевій вазі з крижаною водою. У спеку, коли хочеться дихати на повні груди, цей аромат подарує таку можливість.
Boy, Chanel
Аромат, названий на честь коханого Коко Шанель – Артура «Боя» Кейпел, – чудовий квітковий фужер. Який, до речі, не дуже підходить для літа і тепла. Він повинен дочекатися осені, а краще зими: на шкірі його нюанси проявляться яскравіше в холодну погоду. А зараз цим запахом краще насолоджуватися, наприклад, з тканини.
Помітите, як крижане цитрусово-лавандова початок повільно перетікає в м’який прохолодний квітковий запах, смутно нагадує щось красиве з минулого, французьке кіно 50-60-х. Роза, герань, крапля флердоранжа плюс пудровий-мускусний-деревний шлейф з краплею ванілі – композиція в стилі Chanel. Симбіоз сучасності і минулого. Непідвладна часу краса.
Rosa, Blumarine
Перед вами нова жіночність – м’яка, ретельно випраний і збита в ніжний квітково-пудровий вершковий крем. Аромат стриманий, офісно-романтичний, з домінуючою нотою фрезії – чистої і прямолінійною. В даній композиції ця чистота приправлена лілейним дурманом і рожевою цукровою пудрою. Пом’якшена мускус на підкладці з ванілі і пачулі. Запах якийсь час нагадує кондитерський, але в підсумку десертна частина все ж програє.
Allegria, Rouge Bunny Rouge
Зелений аромат починається запахом м’яти, розтертої між пальцями. Потім м’яту змішують з апельсином, грейпфрутом, додають травно-лікерної гіркоти і смородиновий лист, засипають колотим льодом і заливають мінералкою – виходить лимонад без цукру. Але це на блоттер.
На шкірі композиція швидко розігрівається, м’ятний холодок відлітає, і запах стає злегка лікарським, гірким, таємничим. Амброві відтінки з базиліком і пудровий-молочною нотою мімози. Багато зелені з дубовим мохом, розтертої в дерев’яній ступці. Вже не лимонад, але чаклунське зілля.
Pop Exotic, Yves Rocher
Весела ананасна газована вода з екзотичними фруктами і фантазійними квітами – звичне прочитання річної фруктово-квіткового теми. Але аромат симпатичний, чи не липкий, що не пересолодженого, бадьорий і радісний. Навряд чи цього літа він стане вашим єдиним, але в якості приємної новинки спробувати безперечно варто.
«Сад після дощу», Demeter х М24
У травні бібліотека ароматів Demeter і телеканал «Москва 24» запропонували за допомогою голосування вибрати три фірмових аромату столиці. Перемогли запахи темного шоколаду, ванільною здоби та саду після дощу. Про останній і піде мова. Простий і зрозумілий, це запах свіжоскошеної трави, що пливе по річці вінки з кульбаб, букета тюльпанів з росою на пелюстках. Легкий і веселий, зелено-квітковий аромат з прозорою Акватика. Незважаючи на невагомість, досить чіпкий, на шкірі тримається години три-чотири.
Light Blue Love in Capri, Dolce & Gabbana
Версія «літо 2016» дуже схожа на класичний Light Blue 2001 року випуску. Хоча нюанси, звичайно, змінені. У «Любові на Капрі» більше лимона, і звучить він яскравіше, однак кислота пом’якшена кедром і квітковим пилком (жимолость, квітка мигдалю, геліотроп, жасмин). Композиція в цілому менш свіжа, трохи більше солодка – це відображає одне з сьогоднішніх ольфакторних напрямків переходу від нудотних нот «паленого цукру» і праліне до більш стриманим пудровий-ванільним акцентам.