6 Токсичних продуктів, які можуть виявитися на кухні

1. Квасоля

Сира квасоля отруйна. Хороша новина – щоб з’їсти сиру квасолину, потрібно дуже добре постаратися, так що навряд чи це взагалі прийде кому-небудь в голову. І все ж, вона містить лектин – речовина, яка викликає нудоту, блювоту і діарею. Для серйозного отруєння досить чотирьох-п’яти квасолин. Так що готуйте страву з цим інгредієнтом особливо обережно. До речі, лектин присутній і в інших бобових, але в значно меншій концентрації. Як ви вже зрозуміли, отрута руйнується під впливом високих температур.

2. Помідори

Цей овоч належить сімейства пасльонових, як баклажан і картопля. Всі пасльонові, вірніше їх зелені частини, містять соланін – алкалоїд, який може викликати шлунково-кишковий розлади, галюцинації і навіть привести до летального результату. Ніколи не їжте листя і пагони помідорів, баклажанів і картоплі. В останньому випадку небезпечні навіть нестиглі бульби, так будьте обережнішими.

3. Гіркий мигдаль

Є два типи мигдальних дерев. Солодкий мигдаль – це той горіх, до якого ми звикли. Він смачний, корисний і досить дорогий. Гіркий мигдаль виглядає дуже красиво, але його плоди дуже отруйні. Вони містять ціанід – смертельно небезпечна отрута. У продажу ви таких горіхів не зустрінете, але в дикій природі на півднях можете випадково переплутати дерева, так що краще не зривайте сирі горіхи.

4. Мускатний горіх

Мускатним горіхом посипають все від гарячих страв до солодощів і навіть напоїв. Його навіть застосовують в народній медицині для лікування м’язової і зубного болю. Але якщо ви з’їсте занадто багато, виникнуть галюцинації і навіть психічні розлади. З іншого боку, навряд чи вам прийде в голову з’їсти 2-3 чайні ложки цієї приправи.

5. Гриби

Багато хто знає, що збирати гриби і є їх небезпечно. Навіть досвідчені грибники іноді помиляються, так що з аматорськими знаннями краще ходити в ліс виключно за гербарієм. Все ще не боїтеся? Бліда поганка майже стовідсотково призведе до летального результату. Рідкісним вижив зазвичай потрібно донорська печінка.

6. Кісточки яблук, черешні, абрикосів і персиків

Якщо з’їсти абрикосовий, персикову або черешневу кісточку досить важко, то яблука половина людей їсть прямо з недогризками. Це велика помилка. Всі ці кісточки містять амигдалин, який в травному тракті людини перетворюється в синильну кислоту, небезпечну отруту. Звичайно, для серйозного отруєння пари кісточок недостатньо, потрібно з’їсти мінімум дві склянки. Але повільно отруюючи себе мікроскопічними дозами токсичної речовини, ви псуєте своє здоров’я і самопочуття.

Як бачите, абсолютно нешкідливих продуктів не існує. Ми не закликаємо вас відмовлятися від вітамінів, які містяться в овочах і фруктах, але нагадуємо, що у всьому потрібно знати міру. Навіть в правильному харчуванні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *