6 Категорій продуктів проти жиру на животі

04 березня 2016

Чому деякі люди залишаються стрункими без дієт і регулярних фізичних вправ, тоді як іншим доводиться до сьомого поту відпрацьовувати в фітнес-залі кожен зайвий шматочок солодкого або мучного? Схильність до набору ваги, в першу чергу, визначає генетика. Але, на думку автора бестселера «Zero Belly Diet » Девіда ЗІНЧЕНКО, навіть незначні зміни в харчуванні та способі життя допоможуть впливати на роботу генів. Ось 6 груп продуктів, які змусять ваші ДНК завести обмінні процеси і активно втрачати зайві кілограми.

1. Бобові (сочевиця, квасоля)

Ключові поживні речовини, які допомагають худнути: фолієва кислота, генистеин, ресвератрол.

2. Зелений чай, листова зелень (шпинат) і яскраво забарвлені кольорові овочі (спаржа, буряк, кольрабі)

Ключові поживні речовини, які допомагають худнути: фолієва кислота, епілагокатехін-3-галлат, бетаїн, холін, сульфорафан.

3. Складні вуглеводи (коричневий рис, киноа, овес)

Ключові поживні речовини, які допомагають худнути: бетаїн, бутират.

4. Яйця та інші пісні білки (лосось, тунець, курка, індичка, баранина, яловичина)

Ключові поживні речовини, які допомагають худнути: метіонін, В12, холін.

5. Куркума, темний шоколад

Ключові поживні речовини, які допомагають худнути: куркумін, ресвератрол, сульфорафан.

6. Червоні ягоди і фрукти (гранат, виноград, чорниця)

Ключове поживна речовина, яка допомагає худнути: ресвератрол.

Ви знаєте, що цей фрукт має яскравий терпкий смак, а під кіркою стиглого плода ховаються зерна насиченого рубінового кольору. А як щодо корисних властивостей граната?

  1. Має протизапальну дію. За своїм антиоксидантним властивостям гранат в 3 рази ефективніше зеленого чаю. Завдяки вмісту в його м’якоті і кісточках пунікалагіна він знижує активність запального процесу в травному тракті, а також перешкоджає розвитку раку молочної залози.
  2. покращує пам’ять. В ході дослідження, проведеного в UCLA в 2013 році, вчені фіксували поліпшення вербальної пам’яті і підвищення функціональної активності головного мозку у тих літніх людей, хто щодня випивав склянку гранатового соку. У той час як в іншій групі, яка приймала плацебо, зміни в роботі мозку не фіксувалися. Інше дослідження California’s Loma Linda University показало, що у пацієнтів, що приймають 2 г екстракту граната кожен день протягом тижня до операції, відновлення пам’яті і функцій мозку проходило швидше і ефективніше, чим у тих, хто був позбавлений добавки. Більш того, активність мозку зберігалася на термін до 6 тижнів.
  3. Знижує кров’яний тиск. Як відомо, високий кров’яний тиск є одним з головних драйверів серцевих нападів і інсультів. У дослідженні Mashhad University of Medical Sciences люди, які страждають від гіпертонії, показали значне зниження тиску після вживання 150 мл гранатового соку щодня протягом 2 тижнів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *