5 Способів нагострити чим
Цей необхідний предмет на кухні будь-якої господині вимагає постійної уваги, інакше ви не зможете ним користуватися в повній мірі. підкаже, як доглядати за цим примхливим приладом
Чим – один з найважливіших кухонних предметів. Ми використовуємо його постійно: ріжемо овочі в салат, рубаємо м’ясо для супу і використовуємо для випічки. Щоб чим виконував свою функцію ідеально, важливо правильно його заточити. Як це зробити, розповімо далі.
Прилади для заточки
1. Мусат
Він чимось нагадує знайомий нам усім напилок. Здебільшого він потрібен для заточування різального краю ножа. Однак, якщо лезо сильно затупилося, швидше за все, Мусатов його «не візьме», доведеться вдатися до використання іншого способу заточки.
2. Механізоване точилка
Повинна бути в арсеналі кожної господині. Вона досить непогано підходить для кухонних ножів, проте якість заточування може вас засмутити – чим затупітся дуже швидко, і вам доведеться знову його точити. Однак для кухонних ножів вона цілком згодиться.
3. Електрична точилка
Цей агрегат точить будь лезо, аж до викруток. Апарат спочатку точить, а потім шліфує лезо, при цьому самостійно визначає необхідний кут, під яким потрібно провести заточку. Але і коштує він недешево: від 3-х до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
4. Верстат для заточування з абразивним колесом
Цей апарат вже відноситься до числа професійних. Його не використовують в домашніх умовах, тільки в промислових цілях. Напевно, навіть не варто намагатися нагострити чим самостійно, якщо ви ніколи раніше не робили це подібним способом. Адже тут важливо дотримуватися техніки безпеки, та й навряд чи ви зможете визначити потрібну для заточування температуру.
5. Камінь для заточування
Цей варіант вже простіше, хоча й він не позбавлений певних труднощів. Тут також необхідний досвід поводження з каменем, тим більше що вам буде потрібно кілька каменів – з великими і дрібними зернами.
Є кілька варіантів каменів: штучні і натуральні. Більш функціональними виявляються штучні, так як вони можуть запропонувати будь-який розмір зерна для заточки, в той час як натуральні бувають дрібнозернисті і підходять, скоріше, для шліфування.